maandag 18 maart 2019

Waterbasketballers De Reest/Zwerfkei gaan als een trein!

Afgelopen zaterdag (16 maart j.l.) heeft het derde Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2018/2019 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door MZPC De Reest, afd. Zwerfkei in Bad Hesselingen.

Tijdens de opening van het toernooi werd een minuut stilte gevraagd i.v.m. het recente overlijden van Dhr. Herman de Kruijs. Herman was al geruime tijd ernstig ziek. Hij was ruim 35 jaar lid van de vereniging. Tevens is Herman ca. 30 jaar speler van het waterbasketbalteam geweest. Voor veel spelers van de andere teams was Herman een goede bekende.

Enkele minuten daarna startten de eerste wedstrijden. Hierbij het resultaat van de vier wedstrijden die door De Reest/Zwerfkei gespeeld zijn:

In de eerste wedstrijd tegen GSV Roden 1 kwam De Reest/Zwerfkei ietwat moeizaam uit de startblokken en GSV Roden 1 wist daar goed gebruik van te maken. In de tweede helft herpakte het Meppeler team zich en scoorde nog enkele keren. Helaas net niet voldoende: de wedstrijd eindigde in 6-4 in het voordeel van GSV Roden 1.

In de wedstrijd tegen GSV Roden 2 ging het aanmerkelijk beter. Er was meer rust in de ploeg en het samenspel was geheel naar wens. De Reest/Zwerfkei scoorde zelfs elf keer, terwijl het team uit Roden niet tot scoren kon komen.
Een schitterende overwinning met 11-0!

In de derde wedstrijd De Reest/Zwerfkei - SC Bartje 1 ging het eveneens naar wens. Beide teams wisten de baskets te vinden. SC Bartje 1 twee keer en De Reest/Zwerfkei zes keer. Eindstand: 6-2

De wedstrijd tegen koploper SC Bartje 2 beloofde een spannende strijd te worden. Dit keer waren de teams goed tegen elkaar opgewassen. Beide teams verdedigden hun baskets om doelpunten te voorkomen. Even leek het een gelijkspel te worden, maar De Reest/Zwerfkei kon de wedstrijd in haar voordeel te beslissen met een stand
van 1-2.

Al met al kunnen we terugkijken op een goed resultaat: drie van de vier wedstrijden gewonnen.

De stand na drie toernooien:
SC Bartje 2 met 33 wedstrijdpunten
GSV Roden 1 met 24 wedstrijdpunten
De Reest/Zwerfkei met 24 wedstrijdpunten
SC Bartje 1 met 9 wedstrijdpunten
GSV Roden 2 met 0 wedstrijdpunten

Het vierde toernooi van dit seizoen wordt door SC Bartje georganiseerd in het Smeltebad in Smilde op zaterdag 6 april a.s. Het eindresultaat is bepalend voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen.  De NK vindt dit jaar plaats in Schijndel op zaterdag 25 mei. Uiteraard hopen we dat het team van de
De Reest/Zwerfkei dit keer aan dit evenement kan deelnemen.

Tekst: Carla Vonk