maandag 8 april 2019

Waterbasketballers De Reest/Zwerfkei gaan naar de NK

Afgelopen zaterdag (6 april j.l.) heeft het vierde en tevens laatste  Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2018/2019 plaatsgevonden. Het toernooi werd georganiseerd door SC Bartje Assen in het Smeltebad te Smilde.

Hierbij het resultaat van de vier wedstrijden die door De Reest/Zwerfkei
gespeeld zijn:

In de eerste wedstrijd tegen GSV Roden 1 kwam De Reest/Zwerfkei dit keer goed uit de startblokken. In de rust stond het 2-0 voor het Meppeler team. In de tweede helft herpakte GSV Roden 1 zich en scoorde twee maal. De Reest/Zwerfkei beantwoordde dit met een tegendoelpunt. In de laatste seconden kwam het Roder team nog terug met één doelpunt. De wedstrijd eindigde in een gelijkstand van 3-3

De wedstrijd tegen GSV Roden 2 verliep een stuk beter. De Reest/Zwerfkei ging voortvarend van start. Aan het eind van de eerste helft stonden de Meppelers met drie punten voor (1-4). Na de rust werd de voorsprong uitgebouwd. De wedstrijd eindigde in de stand 2-9 in het voordeel van De Reest/Zwerfkei.

In het eerste deel van de wedstrijd tegen SC Bartje 1 leek het even mis te gaan.  Door een paar verdedigingsfouten wist SC Bartje 1 enkele keren te scoren. Daarna keerden de kansen en De Reest/Zwerfkei scoorde vijf keer. In de rust was de stand 5-3. In de tweede helft scoorde het Meppeler team nog vier keer en van de kant van SC Bartje 1 kwam geen tegendoelpunt. Eindstand werd 9-3

De wedstrijd was tegen koploper SC Bartje 2 was bijzonder spannend. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Even leek het er op dat De Reest/Zwerfkei aan het langste eind zou trekken en met de winst zou gaan strijken. De wedstrijd eindigde in een zeer verdiend gelijkspel: 4-4

De stand na het vierde en laatste toernooi:
1.     SC Bartje 2 met 43 wedstrijdpunten
2.     De Reest/Zwerfkei  met 32 wedstrijdpunten
3.     GSV Roden 1 met 31 wedstrijdpunten
4.     SC Bartje 1 met 12 wedstrijdpunten
5.     GSV Roden 2 met 0 wedstrijdpunten

De eerste drie teams mogen reglementair deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Aangezien GSV Roden 1 afziet van deelname, zullen beide teams van SC Bartje en De Reest/Zwerfkei op zaterdag 25 mei afreizen naar Schijndel om deel te nemen aan de NK.

Tekst en foto's: Carla Vonk