maandag 4 februari 2019

Drie keer winst voor de Waterbasketballers van De Reest/Zwerfkei

Afgelopen zaterdag (2 februari j.l.) heeft het tweede Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2018/2019 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door GSV Roden in zwembad “De Hullen” in Roden.

Hierbij het resultaat van de vier wedstrijden die door De Reest/Zwerfkei
gespeeld zijn:

In de eerste wedstrijd De Reest/Zwerfkei - GSV Roden 1 scoorde Roden 1 zeer snel na het beginsignaal. De Reest/Zwerfkei liet zich niet overbluffen en kwam terug door drie keer te scoren. Vlak voor de rust kwam er nog een doelpunt van Roden 1. In de 2e helft maakten beide teams nogmaals een doelpunt. Vlak voor het eindsignaal scoorde De Reest/Zwerfkei nog één keer, zodat de wedstrijd eindigde in een 5-4 winst voor De Reest/Zwerfkei.

De wedstrijd tegen GSV Roden 2 - De Reest/Zwerfkei verliep nog beter dan de eerste. Door goed samenspel eindigde de eerste helft in een stand van 0-4 voor de Meppeler ploeg. In de 2e helft werd de stijgende lijn voortgezet met drie doelpunten. Roden 2 wist nog één keer te scoren. De winst (1-7) was voor De Reest/Zwerfkei

In de derde wedstrijd De Reest/Zwerfkei - SC Bartje 1 ging het eveneens naar wens. Beide teams wisten de baskets te vinden. Aan het was de stand 4-2. In de tweede helft scoorde De Reest/Zwerfkei nogmaals vier keer en Bartje 1 nog één keer. De wedstrijd eindigde in een 8-3 overwinning voor De Reest/Zwerfkei.

De wedstrijd De Reest/Zwerfkei - SC Bartje 2 beloofde een zware wedstrijd te worden. Bartje 2 kwam al snel op voorsprong. Het samenspel van Bartje 2 was beter dan dat van De Reest/Zwerfkei. Het Meppeler team scoorde nog wel twee keer. De eindstand was 2-5 in het voordeel van Bartje 2.

Al met al kunnen we terugkijken op een goed resultaat: drie van de vier wedstrijden gewonnen.

De stand na twee toernooien:

SC Bartje 2 met 24 wedstrijdpunten
GSV Roden 1 met 15 wedstrijdpunten
De Reest/Zwerfkei met 15 wedstrijdpunten
SC Bartje 1 met 6 wedstrijdpunten
GSV Roden met 0 wedstrijdpunten

Het derde toernooi van dit seizoen wordt door De Reest/Zwerfkei georganiseerd in Bad Hesselingen Meppel op zaterdag 16 maart 2019.

Tekst en foto's: Carla Vonk