zondag 13 oktober 2013

ParaGames Breda

Foto: Ons team wacht op het fluitsignaal

Afgelopen zaterdag zijn we met een ploegje van zeven Waterbasketballers en vier begeleiders/coaches/supporters naar Breda afgereisd om deel te nemen aan een speciaal Waterbasketbaltoernooi in het kader van de ParaGames in Breda. Aangezien het ca. twee uur rijden is om van Meppel naar Breda te komen, hadden we afgesproken om ons om 8.30 uur te verzamelen op de parkeerplaats van de NS. Een groepje van vijf personen wilde onderweg ergens koffiedrinken en waren al wat vroeger op pad gegaan. De rest vertrok in twee auto's om 8.45 uur in zuidelijke richting.
We kwamen keurig op tijd aan bij zwembad "De Wisselaar" in Breda. Nadat we ons als ploeg hadden aangemeld, hadden wij nog ruimschoots de gelegenheid om te genieten van een kop koffie.
Iets na 12.00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Er waren vijftien van de zestien ploegen op komen dagen. Er werd gespeeld in vier poules (één met drie teams en de overige drie poules met vier teams)
Het team van De Zwerfkei was ingedeeld in de poule met drie teams. Dit hield in dat we in de eerste ronde slechts twee wedstrijden behoefden te spelen.

Foto: Onze jongste speler deed goed zijn best!

De eerste wedstrijd tegen Gesposs 2 eindigde in de stand 1-7 in het nadeel van De Zwerfkei. Helaas moesten we vervolgens aantreden tegen De Tubanten 1 (dit team eindigde uiteindelijk op de eerste plaats). Deze wedstrijd verloor De Zwerfkei met 1-11.


Na de pauze mochten we in de tweede ronde spelen tegen SRS Uden 1. Tot onze vreugde wonnen we deze wedstrijd met 8-6.
In de derde ronde ging het om de negende en tiende plaats in het klassement. We wilden deze wedstrijd graag winnen. Jammer genoeg wilde onze tegenstander GSV Flying Red Roden dat ook. De Zwerfkei moest in de Rodenaren haar meerdere erkennen. Het werd 5-2 voor het team GSV Flying Red Roden.
Om 17.30 uur begon de laatste wedstrijd: SVG Den Bosch en De Tubanten 1 gingen strijden om het kampioenschap. Het werd een spannende wedstrijd. Ik heb samen met Bert en Everlien vol bewondering vanaf de tribune zitten kijken. Beide ploegen blinken uit v.w.b. samenspel en techniek. Deze finale wedstrijd eindigde in 5-3 in het voordeel van De Tubanten 1.


Foto: Een spannend moment tijdens de finale wedstrijd.
De Tubanten 1 tegen SVG Den Bosch
Eindstand:
1. De Tubanten 1
2. SVG Den Bosch
3. VASA 1
4. Gesposs 1
5. SC Bartje 2
6. SC Bartje 1
7. VASA 2
8. Gesposs 2
9. GSV Flying Red Roden
10. De Zwerfkei
11. SRS Uden 1
12. GSV Jumping Blue Roden
13. De Tubanten 2
14. SRS Uden 2
15. HC Etten-Leur

Alle spelers kregen een herinneringsmedaille mee naar huis. De nummers 1, 2 en 3 werden tevens beloond met een fraaie beker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten