dinsdag 27 november 2012

ISVA-zwemtoernooi in Arnhem

Op zaterdag 24 november j.l. vertrokken we met twee auto's (waarin vijf zwemmers, één supporter en twee begeleiders/chauffeurs) om ca. 8.30 uur vanaf de NS-parkeerplaats te Meppel. Ruimschoots op tijd kwamen we om ca. 9.45 uur aan bij zwembad "De Koppel" in Arnhem.
Om 11.00 uur begonnen de wedstrijden. Ons zwemteam bestond uit de volgende Zwerfkeiers: Ingrid, Sietske, Everlien, Bert en Gert-Jan.
Voor de eerste pauze werden de schoolslag- en een deel van de rugslagnummers afgewerkt.
Bij de 25 m. schoolslag voor heren van 16 tot 30 jaar haalde Gert-Jan een fraaie eerste plaats. Sietske legde bij de 25 m. schoolslag voor vrouwen vanaf 40 jaar eveneens beslag op de eerste plaats.
Bert won bij de 50 m. heren vanaf 40 jaar een bronzen medaille.
Bij de 25 m. rugslag voor heren van 16 tot 30 jaar was er een derde plaats voor Gert-Jan weggelegd.

In de pauze konden de toeschouwers genieten van een optreden van een groepje kunstzwemmers. Ook werd er voor de liefhebbers nog een aangepaste "basistraining kunstzwemmen" gegeven.

Bij de vrije slag heren van 16 tot 30 jaar sloeg Gert-Jan wederom toe: hij behaalde een derde plaats.
Tenslotte was er nog een bronzen medaille voor Ingrid op de 25 m. vrije slag voor vrouwen vanaf 40 jaar.

Na een tweede pauze kwam het slotnummer: de 6 x 25 m. estafette. Onze ploeg met vijf zwemmers werd versterkt door een zwemster van Zignea.
Helaas viel ons groepje bij de estafette niet in de prijzen.

Na afloop van het toernooi werden de bekers voor de estafette uitgereikt door een bekend persoon uit Spanje. Ook de wisselbeker voor de beste ploeg werd uitgereikt. Hierbij telt het hoogste percentage gewonnen medailles/bekers per ploeg. Ons team behaalde hierbij een verrassende tweede plaats. Al met al een goed resultaat.