maandag 22 april 2024

Waterbasketbaltoernooi op 20 april 2024 in Smilde

Op zaterdag 20 april j.l. organiseerde SC Bartje in Zwembad De Smelte te Smilde het  eerste Waterbasketbaltoernooi in regio Noord van seizoen 2024/2025. Het aantal verenigingen dat over een waterbasketbalteam beschikt, is de laatste jaren drastisch verminderd. In het verleden namen acht verenigingen deel aan de competitie in regio Noord. Nu zijn het er slechts drie met even zoveel (zo weinig) teams. Dit gegeven vormde een reden om een gastteam uit Winterswijk (VASA) buiten mededinging deel te laten nemen aan het toernooi. Tijdens het toernooi kwam ieder team twee keer uit tegen dezelfde tegenstander (oftewel: een hele competitie).

Deelnemende teams: MZPC De Reest, UZ Roden, SC Bartje en VASA

Het Meppeler team (MZPC De Reest) kwam zes keer in actie

In de  eerste wedstrijd MZPC De Reest - UZ Roden opende MZPC De Reest binnen 15 seconden met een eerste doelpunt. Deze bliksemopening werd gevolgd door nog drie geslaagde worpen in de basket van de tegenstander. UZ Roden wist nog één keer te scoren. In de tweede helft maakte MZPC De Reest korte metten met UZ Roden. De wedstrijd eindigde in 8-1 voor MZPC De Reest.

Vervolgens speelde MZPC De Reest tegen VASA. Het team van MZPC De Reest kwam ook hier goed uit de verf. Ook de verdediging verrichtte prima werk. Menig doelpunt door VASA werd voorkomen. Mede dankzij goed gelukte afstandsschoten sloot MZPC De Reest af met een eindstand van 6-1

De derde wedstrijd SC Bartje - MZPC De Reest beloofde heel spannend te worden. In het vorige seizoen eindigden beide teams op een gedeelde eerste plaats. Door goed samenspel en een prima verdediging eindigde deze wedstrijd met 3-6 in het voordeel van MZPC De Reest.

In de vierde wedstrijd trof UZ Roden - MZPC De Reest moest MZPC De Reest bijna buigen voor UZ Roden, die goed spel liet zien. Bij een stand van 4-3 scoorde het Meppeler team op het laatste moment van de wedstrijd. Zo werd het toch nog een gelijkspel (4-4)

De vijfde wedstrijd VASA - MZPC De Reest begon met een hoestbui van één van de spelers van MZPC De Reest. Heel bijzonder was, dat de betreffende speler wel meteen het eerste doelpunt wist te scoren. Ook daarna volgden de nodige scores van het Meppeler team. De wedstrijd eindigde in een stand van 1-7 in het voordeel van MZPC De Reest.

In de laatste wedstrijd MZPC De Reest – SC Bartje sloeg de vermoeidheid toe. Toch was de stand bij rust 4-0 voor MZPC De Reest. In de tweede helft kwam SC Bartje sterk terug. Het team uit Assen bracht de eindstand op 4-4. Een welverdiend gelijkspel.

Conclusie: met vier gewonnen wedstrijden en tweemaal gelijkspel kan het team van MZPC De Reest terugkijken op een goede start van de Waterbasketbalcompetitie in regio Noord.

Het tweede toernooi van de competitie van regio Noord vindt plaats in Bad Hesselingen te Meppel en wordt georganiseerd door MZPC De Reest op zaterdag 8 juni a.s.

Tekst en foto's: Carla Vonk