zondag 11 november 2018

Waterbasketbal afdeling De Zwerfkei van MZPC De Reest weer in de lift!

Afgelopen zaterdag (10 november j.l.) heeft het eerste Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2018/2019 plaatsgevonden.  Het toernooi werd georganiseerd door SC Bartje Assen in het Smeltebad te Smilde.

Het “oude” team is vanaf september aangevuld met vier nieuwe spelers, een zeer welkome uitbreiding. Dankzij deze aanvulling kon het Meppeler team met voldoende spelers aan het nieuwe seizoen beginnen.

Hierbij het resultaat van de vier wedstrijden die door De Zwerfkei
gespeeld zijn:

In de eerste wedstrijd tegen GSV Roden 1 moest het team van De Zwerfkei nog wat wennen aan het wedstrijdgevoel. Ondanks de goede verdediging wist het Roder team in de eerste helft op een stand van 2-0 te komen. In de tweede helft kregen de Meppelers nog wel wat doelkansen, die helaas niet in doelpunten resulteerden. GSV Roden 1 scoorde nog wel drie keer. De wedstrijd eindigde voor Roden in de stand 5-0

De wedstrijd tegen GSV Roden 2 verliep een stuk beter. De Zwerfkei
ging goed van start. Het Meppeler team scoorde twee keer. De eerste helft eindigde in 2-0. In de tweede helft ging het zelfs nog beter. Er werd vier keer gescoord.
De Zwerfkei eindigde de wedstrijd in een fraaie overwinning (6-0)

In de derde wedstrijd tegen SC Bartje 1 scoorde De Zwerfkei in de eerste helft vier keer. SC Bartje 1 beantwoordde dit door twee keer te scoren. In de tweede helft scoorden de Meppelers vrij snel. SC Bartje scoorde vervolgens nog één keer (5-3). Tenslotte wist De Zwerfkei nog twee doelpunten te maken. Eindstand: 3-7 in het voordeel van het Meppeler team.

De wedstrijd SC Bartje 2 - De Zwerfkei. Na de eerste helft keek De Zwerfkei al tegen een achterstand aan (5-0). Na de rust wist De Zwerfkei
zich goed te herstellen. Dankzij twee doelpunten en twee goed benutte strafworpen
(één strafworp levert twee punten op) werd de achterstand iets ingelopen. SC Bartje 2 scoorde echter nog driemaal. De eindstand: 8-6 in het voordeel van SC Bartje 2.

De stand na het eerste toernooi:
1.     SC Bartje 2 met 12 wedstrijdpunten
2.     GSV Roden 1 met 9 wedstrijdpunten
3.     De Zwerfkei met 6 wedstrijdpunten
4.     SC Bartje 1 met 3 wedstrijdpunten
5.     GSV Roden met 0 wedstrijdpunten
Het tweede toernooi van dit seizoen wordt door GSV Roden georganiseerd in Roden op zaterdag 2 februari 2019.

Tekst en foto's: Carla Vonk