maandag 25 april 2016

WBB toernooi in Smilde

Afgelopen zaterdag (23 april j.l.) heeft vereniging SC Bartje Assen in het “Smeltebad” in Smilde het vierde en tevens laatste Waterbasketbaltoernooi van seizoen 2015/2016 georganiseerd. Het team van Bubble/VAS Veendam had zich een week van tevoren al afgemeld i.v.m. een chronisch tekort aan spelers. Het Veendamse  team verloor derhalve alle wedstrijden reglementair met 0-5.

Het team van SV De Zwerfkei beschikte die dag over het minimum aantal (vijf) spelers.  Het Meppeler team moest het daarom die dag zonder invalspelers zien te redden.
Het team van SV De Zwerfkei had vier wedstrijden op het programma, maar behoefde (i.v.m. het ontbreken van Bubble/VAS Veendam) slechts drie keer in actie te komen.
In de eerste wedstrijd tegen SC Bartje Assen 1 leek het in eerste instantie aardig goed te gaan. In de rust lag SV De Zwerfkei met één doelpunt achter op de Assenaren (2-3). In de tweede helft wist het team uit Assen uit te lopen. De wedstrijd eindigde in de stand 3-6 in het voordeel van SC Bartje Assen 1.

De tweede wedstrijd tegen DZ&PC Drachten verliep beter. SV De Zwerfkei won deze wedstrijd met 3-4.
In de derde wedstrijd tegen GSV Jumping Blue Roden kwam het team van SV De Zwerfkei al snel op achterstand. De Rodenaren wonnen met gemak met een eindstand van 0-11.
De laatste wedstrijd van het seizoen was extra spannend. De teams van SC Bartje Assen 2 en GSV Jumping Blue Roden hadden beide 31 wedstrijdpunten. In deze wedstrijd ging het om het kampioenschap van regio Noord. Uiteindelijk trok SC Bartje Assen 2 aan het langste eind met een stand van 3-2.
8.     Waterratten Delfzijl (buiten mededinging): 0 wedstrijdpunten

Het team SC Bartje Assen 1 kreeg de “Fair Play Cup”. Deze wisselbeker wordt jaarlijks uitgereikt aan het meest sportieve team van de competitie.

De nummers 1 t/m 3 nemen deel aan de Nederlandse Kampioenschappen en nummer 4 mag deelnemen aan een apart toernooi. Beide toernooien vinden plaats in Oss op 21 mei a.s.