maandag 9 februari 2015

WBB-toernooi in Veendam

Op zaterdag 7 februari j.l. heeft het Waterbasketbalteam van SV De Zwerfkei deelgenomen aan het tweede waterbasketbaltoernooi van dit seizoen. Het toernooi werd georganiseerd door VAS Veendam. Het Veendamse team neemt vanaf dit seizoen deel onder de naam Bubble/VAS Veendam.
Het team van SV De Zwerfkei moest tijdens dit toernooi vier wedstrijden afwerken.
In de eerste wedstrijd tegen SC Bartje Assen 1 waren er in de eerste helft weinig kansen om te scoren. De Assenaren lieten een beter spel zien en in de rust keek SV De Zwerfkei naar een achterstand van 4-0. Na de rust kwam er een score van SV De Zwerfkei (4-1). Helaas kreeg SV De Zwerfkei een strafworp tegen. SC Bartje Assen 1 wist die goed te benutten en aangezien een strafworp dubbel beloond wordt, kwam de stand op 6-1. Tenslotte kwam er nog een doelpunt voor SV De Zwerfkei en kwam de eindstand op 6-2 te staan.

De tweede wedstrijd tegen Bubble/VAS Veendam verliep gelukkig beter. Na de eerste helft was de stand 0-3 in het voordeel van SV De Zwerfkei. Na de rust kwam Bubble/VAS Veendam sterk terug en kwam het zelfs tot een stand van 3-3. Op het laatste moment wist SV De Zwerfkei toch nog te scoren, zodat deze wedstrijd beslist werd in een winst voor SV De Zwerfkei (3-4)
De derde wedstrijd tegen GSV Jumping Blue Roden was weer minder succesvol voor SV De Zwerfkei. De Rodenaren kwamen al snel op voorsprong. Na de eerste helft was de stand 4-1. De achterstand werd wel iets ingehaald door twee mooie doelpunten van SV De Zwerfkei. Uiteindelijk trok het team uit Roden aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in een stand van 6-4.

In de vierde en laatste wedstrijd tegen DZ & PC Drachten kwam SV De Zwerfkei er helemaal niet aan te pas. Ondanks enkele doelkansen wist het Meppeler team niet te scoren. De Drachtenaren wonnen met glans de wedstrijd met 0-5.
Het team van SV De Zwerfkei staat na twee toernooien op de zevende plaats.