maandag 8 september 2014

Geslaagd MtH Integratietoernooi 2014

Op zaterdag 6 september j.l. organiseerde SV De Zwerfkei voor de dertiende keer het MtH Integratietoernooi. Alle acht teams kwamen zich keurig op tijd aanmelden. Vanaf 14.30 uur konden de vrijwilligers beginnen met het inrichten van de speelvelden, de jurytafels en het wedstrijdsecretariaat. Om 15.00 uur sprak de vice-voorzitter het openingswoordje en om 15.10 uur startten de eerste wedstrijden.

De acht teams waren verdeeld over twee poules (A en B). In de eerste ronde hebben alle teams drie wedstrijden gespeeld. Aan het einde van de eerste ronde werd aan de hand van de uitslagen berekend welke teams op de 1e, 2e, 3e of 4e plaats in hun poule geƫindigd waren.

In de tweede ronde kwamen de nummers 4 tegen elkaar uit voor de zevende of achtste plaats. De nummers 3 streden om de vijfde of zesde plaats. bij de nummers 2 ging het om de derde of vierde plaats en in de finale streden de nummers 1 om het kampioenschap.

Opvallend tijdens de wedstrijden was de sportiviteit van de teams. Over het algemeen werd er wel fanatiek maar niet te ruw gespeeld. Ook de sfeer was zoals altijd weer zeer goed te noemen.

Dit jaar werd overigens voor de eerste keer een nieuwe (officiƫle) regel toegepast door de scheidsrechters. Bij het toekennen van een persoonlijke fout (bij een overtreding) werd ook een tijdstraf gegeven. De eerste P leverde 20 strafseconden op, bij de tweede P waren dit 60 strafseconden en bij een derde P moest de betreffende speler het veld gedurende die wedstrijd verlaten. Voor de jurytafels houdt dit in dat er een derde jurylid met stopwatch nodig is. Deze regel wordt al jaren bij het waterpolo gehanteerd.

Om ca. 18.10 uur waren de laatste wedstrijden afgerond en konden de vrijwilligers alle spullen verzamelen en opruimen. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers konden we ons (spelers en helpers) vlot verzamelen in het restaurant en het terras van het zwembad. Aangezien de temperatuur zeer aangenaam was, vond de prijsuitreiking buiten op het terras plaats.