zaterdag 19 maart 2011

Twee keer winst voor De Zwerfkei

Op zaterdag 19 maart heeft het team van SV De Zwerfkei deelgenomen aan het derde toernooi in de noordelijke competitie van dit seizoen in Drachten. Er werden drie wedstrijden gespeeld, waavan 2 gewonnen en 1 verloren.

De wedstrijden:

De eerste wedstrijd was tegen GSV Roden 1. Dit team is koploper in regio Noord. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Tot de rust wist De Zwerfkei de schade beperkt te houden tot een 0-1 achterstand. Na de rust werd het al snel 0-2. Daarna scoorde De Zwerfkei. Helaas kwam Roden 1 sterk terug. De wedstrijd eindigde in 1-4 in het voordeel van GSV Roden 1.

Daarna volgde de wedstrijd tegen SC Bartje Jeugd. Dit team is het enige jeugdteam binnen onze regio. In voorgaande jaren verloor dit team met hoge cijfers. Inmiddels ontwikkelt dit team zich tot een geduchte tegenstander. Toch wist De Zwerfkei van SC Bartje Jeugd met 5-2 te winnen.

De laatste wedstrijd was tegen het volwassenen team van SC Bartje. Ook in deze wedstrijd wist De Zwerfkei de winst naar zich toe te trekken. De eindstand: 5-2 in het voordeel van De Zwerfkei.

Aan dit toernooi nam tevens een nieuw team (De Waterratten uit Delfzijl) deel. Dit team speelde bij wijze van oefening drie wedstrijden tegen een combinatieteam van diverse verenigingen. Enkele spelers van De Zwerfkei verleenden hieraan hun medewerking. Helaas moesten De Waterratten in alle drie de wedstrijden het onderspit delven. Wij hopen echter dat De Waterratten uit Delzijl het volgend seizoen ook deel gaan uitmaken van de competitie binnen regio Noord.

Het volgende en tevens het laatste toernooi van dit seizoen is op 16 april in Smilde.

De uitslagen van alle wedstrijden worden gepubliceerd op de website van de KNZB.