zondag 9 juni 2024

Waterbasketbaltoernooi in Bad Hesselingen Meppel

 

Op zaterdag 8 juni j.l. vond het tweede Waterbasketbaltoernooi van dit seizoen plaats in Bad Hesselingen in Meppel. De organisatie was in handen van de Technische Cie. van MZPC De Reest, afd. De Zwerfkei.

Foto: UZ Roden maakt het eerste doelpunt van het toernooi

Deelnemende teams: MZPC De Reest, UZ Roden en SC Bartje.

Er werd een dubbele competitie gespeeld, zodat ieder team vier keer de strijd tegen elkaar mocht aanbinden.



In de  eerste wedstrijd MZPC De Reest - UZ Roden scoorde UZ Roden binnen 30 seconden een eerste doelpunt. Vervolgens maakte MZPC De Reest in de eerste helft twee keer een doelpunt, waardoor de ruststand 2-1 was. Na de rust scoorde UZ Roden nogmaals, maar MZPC De Reest wist daarna nog drie doelpunten te maken. Met de eindstand van 5-2 verliet MZPC De Reest tevreden het bassin.

Foto: Verdediging op volle sterkte

De tweede wedstrijd SC Bartje - MZPC De Reest beloofde heel spannend te worden. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en over en weer werd gescoord. Af en toe was de stand gelijk en uiteindelijk wist MZPC De Reest met 5-6 van SC Bartje te winnen.




In de derde wedstrijd UZ Roden - MZPC De Reest had MZPC De Reest er echt zin in. Het Meppeler team wist zeven keer de basket van de tegenstander te vinden. UZ Roden scoorde tweemaal. Met een eindstand van 2-7 won MZPC De Reest deze wedstrijd.

Foto: Wordt er gescoord?

In de laatste wedstrijd MZPC De Reest – SC Bartje werd het wederom spannend. Aan het einde van de eerste helft was de stand 3-1 voor MZPC De Reest. In de tweede helft kwam SC Bartje sterk terug en werd  het zelfs 3-4. Na een gelijkmaker en op het laatste moment een treffer van MZPC De Reest werd de eindstand 5-4.


Stand na twee toernooien aan de hand van het aantal wedstrijdpunten:

MZPC De Reest      20

SC Bartje                  13

UZ Roden                 1         

Het derde toernooi van de competitie van regio Noord vindt op 28 september plaats in zwembad De Hullen te Roden.

Tekst en foto's: Carla Vonk