zondag 14 april 2013

Vierde plaats voor De Zwerfkei

Op zaterdag 13 april j.l. heeft ons Waterbasketbalteam deelgenomen aan het vierde en tevens afsluitende Waterbasketbaltoernooi in Drachten. Dit keer waren zeven spelers beschikbaar voor het toernooi. Ons team  had vier wedstrijden op het programma staan.
In de eerste wedstrijd tegen SC Bartje Assen 1 had De Zwerfkei steeds een lichte voorsprong. In de tweede helft kwamen de Assenaren terug tot een stand van 4-4. In de laatste minuut wist het team uit Assen nog net te scoren. De Meppelers verloren met 5-4.
Ook in de tweede wedstrijd wilde het niet echt  lukken. Ons team verloor de wedstrijd tegen VAS Veendam met 3-1.

De derde en vierde wedstrijd won De Zwerfkei van GSV Jumping Blue Roden en VDS Dol-Fijn Drachten met resp. 4-3 en 6-2.

De eindstand na vier toernooien:
1. SC Bartje Assen 2
2. VAS Veendam
3 GSV Jumping Blue Roden
4. De Zwerfkei Meppel
5. VDS Dol-Fijn Drachten (deze ploeg won tevens de Fair Play Cup door hun sportieve spel)
6. SC Bartje Assen 1
7. GSV Flying Red Roden
8. Waterratten Delfzijl

Na afloop van het toernooi werd Maarten Beenen extra in het zonnetje gezet. Hij ontving uit handen van Jan Douma (de competitieleider van regio Noord) een oorkonde van de KNZB. Maarten kreeg de oorkonde als waardering voor zijn werk als scheidsrechter. Maarten zal ook volgend seizoen optreden als coach van ons Waterbasketbalteam.